Alle-gaardjes

Zietsen (Zien en Fietsen) goede doelen evenement georganiseerd door Rotaryclub Wijk bij Duurstede

Wat is er leuker om zelf eens te proberen om hop te kweken en daar ook mee te gaan brouwen! Willem Baalman vrijwilliger èn thuisbrouwer vertelt er alles over.

De tuin wordt aangestuurd door de tuinder Bea. Waarom dan een Stichting? En wie zitten er in het bestuur?

De kidsclub Funny Nature ging moestuinieren bij De Wijkse Moestuin van Bea van Sprakelaar in Wijk bij Duurstede. Wat is een moestuin? En wat groeit en bloeit daar allemaal? Samen hebben we een rondje gelopen en ondertussen geroken en geproefd van onder andere bieslook, venkel en tijm. Waar ruikt het naar, bij welk eten gebruik je het? Ook naar de verschillende kleuren gekeken. Bloemen en bladeren. De kinderen zagen heel veel beestjes. Slakken, tor, sprinkhaan, lieveheersbeestje, wormen,...

Vanaf woensdagmiddag 19 mei start de kidsclub Funny Nature een eigen moestuintje op locatie van De Wijkse Moestuin.

Een interessant verhaal over de Paardenbloem (mèt een heerlijk recept) door Pauline Olde Olthof van de Tuin van Thule

Een terugblik van een oogstaandeelhouder...

Bea is te gast in de podcast van Keuken van Utrecht.

De machines in de moestuin zijn nu voor het grootste deel afhankelijk van fossiele brandstof. Duurzaamheid is een groot streven. Lees hierover een interview met Bea in 't Groentje.

Als je je afvraagt wat gemeenschapslandbouw (Community Supported Agriculture) inhoudt, is er hier een uitleg van de overkoepelende organisatie. De Wijkse Moestuin is ook een gemeenschapslandbouw tuinderij.

Meer weergeven