Alle-gaardjes

De Buitengewone Varkens van De Wijkse Moestuin
In november 2022 kwamen ze als 4 kleine biggen naar De Wijkse Moestuin. Ze hebben heerlijk gewroet en in de modder gespeeld. Langzamerhand komt het tijdstip van afscheid nemen in zicht. Ook zo benieuwd waar deze varkens straks heen gaan?

Nieuws van de stichting Vrienden van de Wijkse Moestuin
In het bestuur van de stichting Vrienden van de Wijkse Moestuin heeft een wissel plaatsgevonden: Ben Pieter Kop nam afscheid als voorzitter, Herman van Sprakelaar volgt hem op, en Harry Laven treedt toe als penningmeester.

Taalklas Het Anker krijgt perenbomen
Als dank voor het meehelpen in de Wijkse Moestuin kreeg de Taalklas van Het Anker twee perenbomen cadeau.

Afke stelt zich voor
Afke, ook wel bekend als @biodynamic_chick, volgt de tuindersopleiding aan de Warmonderhof en loopt stage bij De Wijkse Moestuin. Ze is er vooral op woensdag. Voor wie nog geen kennis met haar heeft gemaakt, stelt ze zich hier voor!

Taalklas van Het Anker op bezoek
Op vrijdag 10 februari had De Wijkse Moestuin bezoek van de Taalklas van het Anker.

Wat jij eet bepaalt hoeveel (landbouw-)grond er nodig is
We kennen allemaal de Schijf van Vijf en weten dat groente en fruit gezond zijn. Bij de moestuin haal je lokaal geteelde seizoensproducten, dat bespaart een hoop vervoer - en scheelt dus brandstofuitstoot en vervuiling. Maar hoeveel invloed hebben onze voedingskeuzes eigenlijk op hoe land wereldwijd wordt gebruikt? Universiteit Utrecht deed er onderzoek naar.

Gezocht: vrijwilligers voor de maaiploeg

De 'C' in CSA CSA (Community Supported Agriculture) is landbouw die gedragen wordt door een gemeenschap. Als deelnemer ben je betrokken bij het reilen en zeilen van het landbouwbedrijf en neem je verantwoordelijkheden op. Je kiest voor ecologische landbouw. Landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van onze kinderen. Door je jaarengagement heeft de boer een vast inkomen en weet hij hoeveel hij kan investeren in zijn bedrijf. Je deelt dus ook mee in het...

Zietsen (Zien en Fietsen) goede doelen evenement georganiseerd door Rotaryclub Wijk bij Duurstede

Wat is er leuker om zelf eens te proberen om hop te kweken en daar ook mee te gaan brouwen! Willem Baalman vrijwilliger èn thuisbrouwer vertelt er alles over.

Meer weergeven