Schoolkraam

Winkeltje spelen!

 

Dat is wat de kinderen van basisschool de Windroos oefenden, met verve! Drie vrijdagen brachten we groenten en fruit naar het zelfgemaakte kraampje van de basisschoolkinderen. Hier verkochten zij het aan (ouders van) schoolgenoten die aan het einde van de dag op school kwamen. We waren danig onder de indruk van de groentenkennis van de kinderen en de bevlogen ondernemerszin! Welk kind van 7 weet hedentendage snijbiet te herkennen en je ook nog te vertellen hoe je het kunt klaarmaken? Die kinderen zijn in onze omgeving in ieder geval zeldzaam! Maar basisschool de Windroos heeft dan ook het vignet ‘de Gezonde School’ behaald! Het vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Directeur Rinske van Popta zegt in een interview met ’t Groentje? “Onze school had al veel aandacht voor gezonde voeding, zoals samen de leerlingen moestuinieren en koken.” En daar is het verkennen of verse groenten en fruit uit de omgeving door kinderen aangeboden kan worden, perfect passend in! Hartstikke leuk om te zien dat zowel de school als de kinderen open staan voor experimenten en pionieren!

Eind dit jaar wordt geëvalueerd met de school of dit, en hoe, een vervolg krijgt in het nieuwe jaar.

 

Het hele interview van de school lees je hier:

 

https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/onderwijs/978949/de-windroos-behaalt-vignet-gezonde-school