GEMEENSCHAPsTUIN 

Naast natuur is gemeenschap ook een belangrijke pijler van De Wijkse Moestuin. De Wijkse Moestuin biedt mogelijkheden voor re-integratie en dagactiviteiten, je kan als vrijwilliger aan de slag of stage komen lopen. Daarnaast organiseert De Wijkse Moestuin activiteiten voor leerlingen van basisscholen in de omgeving in samenwerking met Natuurlijk Heel Leuk en IVN. Ook worden er workshops en lezingen gegeven over diverse onderwerpen voor oogstgenoten en andere belangstellenden.

 

Wil je meer informatie over deze activiteiten?

Ga naar contact en wij helpen je graag verder! 

VRIJWILLIGERs/Dagbesteding

In een moestuin is altijd veel werk te verzetten. Als je van tuinieren en gezelligheid houdt, ben je van harte welkom als vrijwilliger. Ook voor dagbesteding kun je terecht in De Wijkse Moestuin.

 

Wil je meer informatie of wil je vrijwilliger worden? Ga naar contact en wij helpen je graag verder!  

Ook voor de vrijwilligers en dagbesteders geldt dat liefde en aandacht

voor groei en bloei zorgt!. 

Educatie

De Wijkse Moestuin is meer dan een tuinderij waar groente, bloemen en fruit worden verbouwd. Het is een stukje natuur aan de rand van de stad, waar ook hard gewerkt wordt aan het vergroten van biodiversiteit.

Het is een plek waar jong en oud veel kunnen leren over alle aspecten van de natuur: van bodemleven tot een valkenfamilie, van mos tot zonnebloem, van moestuinieren tot bijen houden.

 

De Wijkse Moestuin werkt voor natuureducatie samen met Natuurlijk heel leuk  en Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede.

 

Voor oogstgenoten en andere belangstellenden organiseren we workshops en lezingen. Neem een kijkje in de agenda voor alle activiteiten. Zou je het leuk vinden om een lezing of een workshop te geven neem dan contact op om alle mogelijkheden te bespreken. 

stage

De Wijkse Moestuin is een jong, kleinschalig, biologisch tuinbouwbedrijf. Op 1 ha wordt groente geteeld voor de directe afzet in de vorm van Oogstaandelen. Klanten komen hun groente zelf oogsten. De meeste gewassen worden buiten geteeld en er zijn ook 2  tunnelkassen. Naast groente hebben we ook wat fruit (vooral bessen, bramen, frambozen) en bloemen. ik werk alleen, maar er zijn ook regelmatig vrijwilligers die helpen. Het bedrijf ligt net buiten Wijk bij Duurstede. Er wordt met kleine machines gewerkt, zoals een tractor/rotorkopeg, grondfrees en een zaaimachine. Er wordt ook heel veel met de hand gedaan.

Leer over

  • opkweek, zaaien, planten en oogsten van groenten
  • herkennen, voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen
  • het ontwikkelen en inzetten van efficiënte en innovatieve technieken
  • gebruik van gereedschappen en machines
  • productontwikkeling
  • marketing
  • regelen van afzet

VMBO/MBO

In de periode van 1 maart tot 1 december is er altijd plaats voor leerlingen van het VMBO en MBO. Ook voor De Maatschappelijke Stage kun je terecht op De Wijkse Moestuin.

erkend lEerbedrijf

iets voor jou?

Wil je meer informatie of wil je stagiair worden?

Ga naar contact en wij helpen je graag verder!