Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)
Bereiden
Wel de kapucijners een nacht van tevoren in een pan met ruim water. Kook ze de volgende dag in ongeveer anderhalf uur gaar. Laat de kapucijners uitlekken en bestrooi met zout en peper en verkruimelde salie. Wel voorzichtig met het zout omdat het rookspek ook al aardig zout is.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes krokant. Meng de kapucijners met de spekjes en laat even op een zacht vuurtje staan. Serveer de tafelzuren, stroop en mosterd er apart bij.
Benodigdheden:
Zelf toevoegen
2 el (olijf)olie 1 l water
Bereiden
1. Maak de groente schoon. Snij de tomaten in vieren. Schil de pastinaak en snij in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de gember fijn. Snij de peterselie fijn.
2. Verhit (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember (naar smaak) 5 minuten op middelhoge temperatuur.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
4. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. 5. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met fijngesneden
peterselie.
Tip
Schep in iedere soepkom een lepeltje crème fraîche of pesto.
Bereiden
Benodigdheden:
Hieronder vind je een aantal recepten. Voor nog veel meer kun je terecht op de website www.wijksgewas.nl.