Verslag tweede meewerkdag

Verslag van een 'meewerker'

 

De weersvoorspellingen voor deze dag waren rampzalig, niks geen lenteweer. Toch overtuigde een voorzichtig zonnetje ons om met schep en spitvork richting moestuin te fietsen. Daar waren de andere 'meewerkers' al aanwezig, positief gestemd.

Na een rustige start met koffie/thee en heerlijke koek van de vrouw van Joop (klik hier voor het recept) werden we aan het werk gezet: werken aan het pad van weg tot hek, of met allerlei zaadjes aan de gang. Na enig tijd vond ieder zijn eigen cadans en vonden er onder het werken leuke gesprekken plaats. 

Hoewel het niet voortdurend zonnig en rustig weer was kon er prima gewerkt worden. De mannen die in de volle wind stonden waardeerde de welkome verkoeling tijdens het zware werk. De dames in de beschutting van de kas  (vanwege gevaar voor wegwaaiende zaadjes) genoten van de warmte. 

 

Al met al een fijne meewerkdag. Ik voel me trots dat ik een (bescheiden) bijdrage heb geleverd aan alles wat straks staat te fleuren en te geuren in de tuin.