Mueslikoek, heerlijk tijdens een koffiebreak tijdens een ochtendje buffelen, even pauze en bij een mok koffie een heerlijk brok mueslikoek……… mmmm, daarna kun je er weer tegenaan.
De koek maak je in twee lagen.
1ste laag
- 250gr bruine suiker
- 500gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 400gr (room)boter
Deze ingrediënten goed mengen en op een ovenbakplaat bedekt met bakpapier storten en goed stevig aandrukken.
2de laag
- Vier geraspte (zurige) appels
- Flinke dot kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
- Citroensap van 1 citroen
- Zonnebloempitten, zoveel als je lekker vindt
- en naar keuze; muesli, stukjes amandel of andere noten stukjes, gedroogde pruimen, abrikoos, enz wat je lekker vindt
Alle ingrediënten goed mengen en mooi over de eerste laag uitspreiden en aandrukken.
Oven voorverwarmen op 150 graden en 60 minuten bakken.
Af laten koelen en in stukken snijden, de 2de dag zijn de koeken het lekkerst. Je kunt ze goed een aantal dagen in een gesloten cakedoos oid bewaren.
Hartelijke groet, Bertina
Mueslikoek, heerlijk tijdens een koffiebreak tijdens een ochtendje buffelen, even pauze en bij een mok koffie een heerlijk brok mueslikoek……… mmmm, daarna kun je er weer tegenaan.
De koek maak je in twee lagen.
1ste laag
- 250gr bruine suiker
- 500gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 400gr (room)boter
Deze ingrediënten goed mengen en op een ovenbakplaat bedekt met bakpapier storten en goed stevig aandrukken.
2de laag
- Vier geraspte (zurige) appels
- Flinke dot kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
- Citroensap van 1 citroen
- Zonnebloempitten, zoveel als je lekker vindt
- en naar keuze; muesli, stukjes amandel of andere noten stukjes, gedroogde pruimen, abrikoos, enz wat je lekker vindt
Alle ingrediënten goed mengen en mooi over de eerste laag uitspreiden en aandrukken.
Oven voorverwarmen op 150 graden en 60 minuten bakken.
Af laten koelen en in stukken snijden, de 2de dag zijn de koeken het lekkerst. Je kunt ze goed een aantal dagen in een gesloten cakedoos oid bewaren.
Hartelijke groet, Bertina