Van peren naar jam

Verdraaid in de gevangenis - Jam

‘Verdraaid’ zei een of ander stripfiguurtje altijd! ‘Twisted’ is dat in het Engels, wat een mooi bruggetje is naar waar een heleboel van onze peren heen zijn gegaan. Naar Twisted Jam. In de gevangenis!

Twisted Jam is een bedrijf van Mirjam en Angela, dat gebruik maakt van de keuken van de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Daar wordt veelal van afgekeurd fruit, jam, relish of chutney gemaakt. Want ook Mirjam en Angela vinden dat afgekeurd fruit (zoals onze peren die niet allemaal 55mm doorsnee waren) nog steeds prima te eten (of verwerken) is!

 

Ze hebben wel 25 verschillende soorten in hun assortiment, en nu dus óók een variant met onze peer met vanille, en een variant met onze peer en kaneel, 5 spices, gember en nootmuskaat.

 

Waar komen ‘onze peren’ nu als jam te liggen? Onder andere bij Karel V. Fancy nietwaar? Verschillende smaken zijn ook te koop bij alle kinderboerderijen in Utrecht, en volgend jaar bij ons op de kraam.

 

Meer informatie vind je op: https://twistedjams.nl