Nog meer peer - recept

perenbol

Nog meer peer! Naar aanleiding van onze oproep in de vorige nieuwsbrief kwamen de volgende suggesties die we graag met jullie delen!

 

Trude heeft als experiment perensaus en perenlikeur gemaakt, en Gwenny experimenteerde met het drogen. Gedroogde peer schijnt erg goed te smaken in de muesli! Pauline Olde Olthof leefde zich ook uit, en postte erover op facebook (zie afbeelding).

 

En dan nog een recept van Ben Pieter Kop:


Perenbol

 

Benodigdheden:

1 ei 

50 g suiker 

1 tl Chinese 5 spice (specerijenmix, blikje à 75 g) 

100 g amandelspijs (pak à 300 g) Niet te veel doen anders te zwaar. 

4 conference peren 

1 rol bladerdeeg (270 g, koeling) 

1 bakpapier 

1 meloenboor 

1 bakkwastje 

 

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Perenbol op tafel.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Klop het ei los. 

Meng de suiker met een ½ tl Chinese 5 spice.

Kneed met ½ tl Chinese 5 spices door de amandelspijs. 

Schil de peren, laat het steeltje zitten. 

Snijd een stukje van de onderkant van de peren, zodat ze blijven staan. 

Hol de peer van onderaf tot halverwege uit met de meloenboor.

Vul de holte met amandelspijs. 

 

Snijd het bladerdeeg in de lengte in 8 repen.

Bekleed elke peer met 2 repen bladerdeeg. 

Zorg dat de onderkant van de peer vrij blijft.

Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met de suiker. 

Zet de peren op de bakplaat en bak in de oven in 20-25 min. gaar.

Tip! Heb je geen meloenboor, dan kun je de peren ook voorzichtig uithollen met een theelepel.

 

Afbeelding met Fastfood, Snack, bakwaren, nagerecht Automatisch gegenereerde beschrijving