De Wijkse Moestuin kraam is elke vrijdag open!

Haal lekkere verse producten bij de kraam

In de zomermaanden juni, juli en augustus van 2023 kun je op vrijdagmiddagen - direct bij de toegang naar De Wijkse Moestuin - terecht bij een uitgebreide kraam met producten uit de tuin én van andere leveranciers.

 

De Wijkse Moestuin-kraam is in juni 2022 van start gegaan als eenvoudige kast met groente en bloemen uit de tuinderij. In juni 2023 zijn we weer opengegaan, maar nu met een echte kraam. Ook is ons assortiment vergroot. 

 

Uitgebreid assortiment 

Naast verse producten uit de tuinderij (groente, kleinfruit, en bloemen en plantjes: houd De Wijkse Moestuin op Facebook en Instagram in de gaten voor het actuele aanbod) hebben we ook een aantal bewerkte producten: paardenbloemgelei, bieslookbloemenazijn en lavaspoeder.

 

We hebben Oesterzwammen van het Schippershuis, gekweekt in Wijk bij Duurstede. Zowel vers als gedroogd zijn ze heerlijk.

 

Nieuw zijn ook de producten van Lekker Landschap: een drinkbouillon in poedervorm (De Oppepper), een kruidenmix (De Smaakmaker) en een kruidenhoning (De Zoete Inval). De kruiden voor deze producten komen van boeren uit het Krommerijngebied en ook uit De Wijkse Moestuin.

 

Anna van Dijk uit Wijk bij Duurstede maakt heerlijke biologische jams en Perenstroop met appel. De jams zitten boordevol fruit en bevatten minder suiker dan de meeste andere jams. De peren komen uit Belle Boomgaard.

 

Voor een borrelplankje hebben we droge worst van Buitengewone Varkens (je weet wel van de varkens die in De Wijkse Moestuin scharrelden).

 

Tenslotte hebben we leuke gehaakte plantjes van Daatje Haakt.

 

Kom maar eens kijken. De Wijkse Moestuin-kraam is - met uitzondering van vrijdag 21 juli - elke vrijdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het seizoen van de kraam duurt van juni t/m augustus.

 

Als vrijwilliger achter de kraam?

De kraam wordt bemand door vrijwilligers. Als je het leuk vindt kun je het team komen versterken.