Verslag Meewerkdag 11 februari 2023

Eerste Meewerkdag van dit jaar

De eerste meewerkdag van een nieuw tuinseizoen is altijd weer bijzonder. De tuin en de natuur zijn eigenlijk nog in winterstand en toch moet er alweer hard gewerkt worden voor de start van het seizoen.

 

De Wijkse Moestuin is (nog) niet aangesloten op het elektriciteitsnet, maar stroom is wel heel handig. Zeker nu er veel gereedschap verkrijgbaar is dat werkt met accu 's. Daarom hebben we dit jaar geïnvesteerd in een goed zonnepaneel en een huishoudaccu.

Met vereende krachten is het zonnepaneel op het afdak gemonteerd.

Ook zijn de eerste Blauwschokkers (kapucijners) voorgezaaid. Ze moeten wel tegen een stootje kunnen, want het wordt nog knap koud.

De tweede meewerkdag is op zaterdag 11 maart, tijdens NL Doet. Ben jij er dan ook bij?