Open Dag 23 april 2022

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken, ben je geïnteresseerd in bijenvolken of wil je stekjes, zaadjes of plantjes kopen/ruilen? Kom dan naar de Open Dag op 23 april 2022

 

Er is al een heleboel werk in de tuin verzet en ook in de grond gebeurt al het nodige. Om hier even bij stil te staan houden we een Open Dag op 23 april as.

Tijdens deze dag is er gelegenheid om te helpen met een aantal klussen, kun je getuigen zijn van het 'overhangen' van de bijenvolken in grotere kasten (van 11 - 13.30 uur), wordt een plantjesmarkt gehouden, waar je plantjes kunt kopen, maar ook eigen stekjes, zaadjes, plantjes kunt verkopen/ruilen en is er een leuke activiteit voor kinderen.

 

Imker Noud van Wageningen is de eigenaar van de 7 bijenvolken die in de moestuin leven. Deze volken moeten binnenkort 'overgehangen' worden naar grotere kasten. Hopelijk is het weer tijdens de Open Dag op 23 april zodanig, dat het verplaatsen van de volken dan kan plaatsvinden. Een goed moment om alle vragen die hebt over bijen aan Noud te stellen.

 

De plantjesmarkt is een nieuw begrip in de moestuin. Oorspronkelijk bedacht om het teveel gezaaide goed een goede bestemming te geven. Maar niet alleen in de moestuin zijn er soms planten- of zaaigoed over, ook in de tuin van oogstgenoten komt dit voor. Op de open dag is er volop gelegenheid deze planten van eigenaar te laten wisselen middels koop of via ruilen. 

 

Natuurlijk heel leuk verzorgt een activiteit voor kinderen.

 

Tijdens het meewerken gaan we aan de slag met:

- het planten van de uien;

- worteldoek;

- kompost rijden;

- voorzaaien van bloemen;

- zetten van de bonenpalen.

 

 [Lees hier enkele algemene zaken over het meewerken]

 

 

Noteer deze datum in je agenda! Je bent van 10 tot 15 uur welkom. 

 

Iedereen die geïnteresseerd is in de Wijkse Moestuin is welkom.