Verslag Tuinetentje 2021

Vrijdagochtend 10.00 uur, we bellen aan bij Trude Budding (Wijksgewas.nl) om te helpen bij het hakken, prakken en snijden van een heleboel groenten, bedoeld voor het tuinetentje van De Wijkse Moestuin. Ook moesten er 60 loempia’s worden gerold.

Met militaire precisie werd het door Trude opgestelde draaiboek afgewerkt, waardoor om 1 uur alle voorbereidingen verricht waren. Koken voor 30 personen, waarbij voor het afmaken van de gerechten alleen gebruik gemaakt kan worden van BBQ’s en het 2pits gasstelletje in de caravan vraagt de nodige voorbereiding!

Alsof het afgesproken was brak zaterdag namiddag de zon door! In het bad waar normaal gesproken de geoogste groenten gespoeld worden, werden de dranken gekoeld. Op de BBQ stond al een pan met olie op te warmen om de loempia’s te kunnen bakken. Er werd op een andere BBQ plaatbrood gebakken en de soep stond in de caravan op het vuur. Toen alles stond, meldden de eerste eters zich. Wederom perfect getimed door Trude.

Het etentje verliep geanimeerd. Iedereen kletste met iedereen en over van alles en nog wat. Er werd natuurlijk gespeecht, vanzelfsprekend door de tuinder, maar ook door de (nieuwe) voorzitter van de (nieuwe) stichting Vrienden van De Wijkse Moestuin.  

Het eten smaakte verrukkelijk en de temperatuur was heel goed te doen. Door aanwezigen werden hand- en spandiensten verricht, zodat Trude ook even kon ontspannen (wat ze overigens toch niet deed…).

Rond half 10 waren we weer thuis. We kijken met veel voldoening terug op deze avond en hebben groot respect wat Trude allemaal op tafel weet te toveren met voornamelijk groenten uit de moestuin. Ik hoop dat ze nog een paar van deze etentje wil verzorgen, want als ik het zou moeten doen dan werd het een eenpansgerecht....

 

[Klik hier voor alle foto's]