Zaai Pluk Proef

De kidsclub Funny Nature ging moestuinieren bij De Wijkse Moestuin van Bea van Sprakelaar in Wijk bij Duurstede.

 

Wat is een moestuin? En wat groeit en bloeit daar allemaal? Samen hebben we een rondje gelopen en ondertussen geroken en geproefd van onder andere bieslook, venkel en tijm. Waar ruikt het naar, bij welk eten gebruik je het? Ook naar de verschillende kleuren gekeken. Bloemen en bladeren.

De kinderen zagen heel veel beestjes. Slakken, tor, sprinkhaan, lieveheersbeestje, wormen, duizendpoot, en nog veel meer. Ondertussen hoorden we ook geluid in de lucht en zagen we verschillende buizerds vliegen.

 

In 'ons' stukje moestuin hebben we aardappelen gepoot en zaaiden we zonnebloem en pompoen. Ook in een potje zaaiden en pootten we dit, zodat de kinderen thuis ook kunnen zien hoe een aardappel, pompoen en zonnebloem groeit. Wij zijn benieuwd wie de zwaarste pompoen krijgt, de grootste zonnebloem en de meeste aardappels.

Tijdens het zaaien merkten de kinderen dat de aarde aan hun handen bleef plakken. Al gauw waren ze lekker aan het kleien. In een plas water werden de handen weer schoon.

 

tekst: Natuurlijk Heel Leuk (www.natuurlijkheelleuk.nl)