Kidsclub Funny Nature in De Wijkse Moestuin

Zaai, pluk en proef op De Wijkse Moestuin

 

Vanaf woensdagmiddag 19 mei start de kidsclub Funny Nature een eigen moestuintje op locatie van De Wijkse Moestuin.

Tijdens drie woensdagmiddagen krijgen de 10 deelnemende kinderen uitleg over moestuinieren. Dat begint uiteraard met de bodem. Waarom is de bodem belangrijk? Hoe voelt de grond in het zaaibed? Welke dieren zijn belangrijk voor een vruchtbare bodem? Natuurlijk gaan we ook zaaien en poten en volgen we de keren erna de groei van de planten.

Als afsluiting hopen we ook wat te oogsten en daarvan ook iets lekkers te maken. 

 

De moestuinlessen maken onderdeel uit van het wekelijkse programma van de kidsclub Funny Nature. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen daaraan deelnemen om samen buiten te spelen, de natuur te ontdekken, te speuren, te bouwen en dus ook te zaaien, plukken en proeven.

Bij lidmaatschap van de kidsclub worden kinderen gratis lid van Vereniging Natuur en Milieu/IVN Wijk bij Duurstede en de kinderboerderij. En krijgen ze een 10-strippenkaart bij De Wijkse Moestuin.

 

Wil je meer weten over deelname, kijk dan op www.natuurlijkheelleuk.nl