Zomerfeest 2021 op 3 juli

Ook dit jaar vieren we weer de zomer in De Wijkse Moestuin. Deze ode aan alles wat groeit en bloeit vieren we met een uitgebreide open dag. In de tuin zijn een aantal stands te vinden zijn waar  (hobby)producten getoond. Ook zijn er een paar stands waar u kunt meedoen aan een activiteit (NatuurlijkHeelLeuk heeft een kinderactiviteit). Natuurlijk is er van alles te proeven.

 

De volgende deelnemers zullen aanwezig zijn:

 

  • Je eigen schaal van klei, hoe leuk is dat! Keramist Eugenie Keizer nodigt je uit er een te maken. Klei en kleuren liggen klaar. Textuur maken we met van alles wat je in de tuin kunt vinden. Wat denk je van een afdruk van een blad? Een stokje over de klei rollen? Steentjes om te stempelen? Laat je fantasie maar gaan. Eugenie zorgt ervoor dat je schaal wordt gedroogd en gebakken. Als het klaar is krijg je via de e-mail bericht om het op te halen. 
  • Natuurlijk Heel Leuk (beleef, proef en geniet van de natuur in je directe omgeving): met een leuke natuuractiviteiten voor kinderen die het Zomerfeest bezoeken. Verder in hun stand heel veel  info over oa speelnatuur, voedselbos en de natuurweek tijdens de vakantie;
  • Eigen Wijkse Energie Centrale: Groene energie van, voor en door ons zelf;
  • IVN Wijk bij Duurstede, zij willen laten zien hoe mensen mee kunnen helpen de natuur in de eigen woonomgeving mooier en sterker te maken, en ook hoe ze kunnen genieten van al dat moois.
  • Thuisbrouwer Willem Baalman, wiens hop in de tuin verbouwd wordt. Hij licht het brouwproces toe en er is vers gebrouwen bier om te proeven.
  • (H)eerlijk koffie!: Gelooft in het dichter bij elkaar brengen van koffie consumenten (jij en ik) en koffie producenten (de koffieboer). Hoor het verhaal achter uw kopje koffie.
  • Daatje Haakt met kleurrijke haakwerkjes.
  • Wijks Gewas met lekkers gemaakt van producten uit de tuin zoals een frisse rabarbersiroop, rabarbermoes, peperolie en kruidenazijn. Alles is te proeven. En vind je het lekker: neem het recept mee of koop een potje/flesje;
  • Kinesiologiepraktijk Key4balance, kennismaken met stoelmassage 10 minuten,  braingym oefeningen voor je brein (lekker meedoen, 10 min), info over kinesiologie, Guasha, overige massages.

Heeft u zin in het lekkers gemaakt met producten uit de tuin, wilt u meekleien, een stoelmassage of een haakwerkje? Neem dan wat contant geld mee!

 

De dag is toegankelijk  voor iedereen, dus niet alleen oogstgenoten. Noteer alvast in je agenda en nodig vrienden, familie en kennissen uit!

 

3 juli 2021 van 11.00 uur tot 15.00 uur Zomerfeest in De Wijkse Moestuin

 

Gratis koffie, thee en iets lekkers staat klaar!

 

 

De dag wordt vanzelfsprekend georganiseerd volgens de dan geldende Coronaregels