Ik wens je een kruidige lente toe!

Na ieder einde, komt er weer een nieuw begin! En zo start ik het nieuwe seizoen met een terugblik op het afgelopen jaar.

 

Vorig seizoen werden we in 't Groentje verrast met een grappig bericht over Nino, de Aardbei poetsende clown. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. Deze tuin moest ik eens nader bekijken.

 

Ik kom aan in een groene oase, weggestopt achter de boomgaard. Bij het openen van het hek, word ik hartelijk begroet door de goudgele Guldenroede. Zelfs in de herfst lag de tuin er nog mooi bij. Een helder blauwe lucht en een zachte herfstzon schijnen mij en mijn dochter tegemoet. Het doet me denken aan een ‘geheime tuin’. Als bijna vanzelf neem ik diep adem en voel ik mijn lijf ontspannen.

De gedachte aan een specifieke foto flitst mij voorbij. In mijn telefoon draag ik al zes jaar een foto mee van een idyllische groentetuin, met een uitnodigende ambiance van fel gekleurd fruit en een vriendelijke tuinder.

De overeenkomsten zijn daar. En ik voel me vreemd genoeg direct op mijn gemak.

 

Na een warm welkom van Bea, een praatje met koffie en koek, besluit ik dat De Wijkse Moestuin een deel in mijn leven gaat spelen. Het concept is simpel... samen als community, een agricultuur project ondersteunen. Als feminist ben ik blij verrast om een vrouwelijke tuinder in een leidende rol te zien. De daarbij behorende beloning van dagelijkse verse groente op mijn bord, maakt het helemaal af.

 

Een kleine wandeling door de kruiden sectie, wakkert mijn inspiratie aan. Al enige jaren speel ik voorzichtig met het idee om een opleiding kruidenkunde te volgen. Vol enthousiasme en gezonde spanning, vertel ik aan Bea dat ze mij vaak met mijn neus in haar kruiden zal zien.

 

Deze dag heb ik mijn camera mee. Ik heb mezelf de uitdaging gegeven om mijn avonturen vast te leggen, als in een virtueel dagboek.  Ik maak ter plekke  mijn eerste (ietwat stuntelige) vlog!

Afgelopen winter heeft deze vlog mij geholpen om een beurs te winnen voor een volledige online opleiding ‘kruidengeneeskunde’ aan de Chestnut School of Herbal Medicine!

 

Soms vallen onsamenhangende stukken zo mooi in elkaar, dat ik niet anders kan zeggen dat het universum een handje heeft geholpen. Wat ben ik hier dankbaar voor.  Ik sta in de startblokken voor het aankomende seizoen! Jullie ook?

 

Kruidige lentegroeten,

 

Mary Lewis

Oogstaandeelhouder