zelfoogsttuin

De Wijkse Moestuin is een zelfoogsttuin. Dit houdt in dat klanten hun eigen groente komen oogsten. De tuin wordt hierdoor een gemeenschapstuin: klanten en tuinder komen elkaar tegen, maken een praatje, hebben contact en leren elkaar kennen. 

Je kunt iedere dag in de tuin terecht tussen zonsopkomst en zonsondergang.

'Oogst je eigen groente!'


OOGSTSEIZOEN

Het oogstseizoen begint gemiddeld genomen half april en duurt gemiddeld 40 weken.

Met 1 oogstaandeel kun je  gemiddeld 4 porties groente per week oogsten.

In het begin is de variatie gering en kun je maar 1 of 2 porties per week oogsten. Naarmate het seizoen vordert wordt de variatie steeds groter en kun je op het hoogtepunt wel 7 porties per week oogsten.  


wat is een portie?

Dat hangt van twee factoren af:

1.      De totaal beschikbare hoeveelheid van een groente.

Bij schaarste zijn de porties klein, bij overvloed groot.

2.     Over wat voor soort groente gaat het?

 

Als het over “losse” groente (zoals boontjes en wortels)  gaat is een portie 250 gram. Bij de sluitkolen en de kropgroente is een portie 1 stuk.

 

Iedere week ontvang je een  nieuwsbrief van de tuinder met informatie over wat er kan worden geoogst. 

 


oogstbericht

Eens per week, twee weken of maand (afhankelijk van het seizoen) ontvang je een bericht van de tuinder met informatie over wat er kan worden geoogst. Soms staan er lekkere recepten in het bericht en leuke kooktips.

Ook word je via dit bericht op de hoogte gehouden over activiteiten en ander nieuws over De Wijkse Moestuin.

Ben je nog geen aandeelhouder; geen nood je kunt je op het oogstbericht abonneren, zodat je het ook ieder week krijgt en mee kunt lezen wat er in de Wijkse Moestuin is te doen.