HOE WERKT HET?

De Wijkse Moestuin is een zelfoogst tuin met oogstaandelen. Met een oogstaandeel koop je aan het begin van het jaar een aandeel in de oogst van het komende tuinseizoen. Hiermee help je de tuinder om te investeren in mest, compost, zaad en plantgoed. Tijdens het seizoen kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen, waardoor een oogst tegenvalt. Door een aandeel in de oogst te nemen, neem je ook een aandeel in het risico. Daar staat tegenover dat je, als er veel te oogsten is, hierin ruim mee deelt. Deze vorm van landbouw heet Community Supported Agriculture (CSA).

OOGSTAANDEEL

Aan het begin van het oogstseizoen (tussen januari en maart) koop je een oogstaandeel voor €5,60 per week (€225,50 per seizoen). Met één oogstaandeel kan één volwassene gemiddeld vier maaltijden per week eten. In het hoogseizoen zijn er zoveel groenten dat je er wel 7 dagen van kunt eten. In het laagseizoen zijn er minder groenten, dan kan je er 2-3 keer van eten.  Je kan er zelf voor kiezen of je in één keer al je groenten komt oogsten, of dat je meerdere keren per week even langs komt.
De tuinder stuurt elke week een oogstbericht rond, hierin staat precies wat geoogst kan worden. Het bericht komt ook op de site te staan.
Naast groenten en fruit worden er ook bloemen verbouwd. In plaats van een portie groenten mag je ook een boeket komen plukken.


PRoefaandeel

Mocht je het oogstaandeel willen proberen dan kan je een proefaandeel voor €22,55 kopen. Met een proefaandeel kan je vier weken lang proberen of het zelfoogsten je bevalt. Daarna kan je overgaan naar een oogstaandeel.

STRIPPENKAART

Je kunt ook kiezen voor een losse strippenkaart.

Met een strippenkaart van € 19,48  kan je tien keer  1 portie groenten komen oogsten, met de strippenkaart van € 36,90  kan je twintig keer 1 portie groenten komen oogsten. 

 


Wil je meer informatie of wil je aandeelhouder worden? Ga naar contact en wij helpen je graag verder!