OOGSTSEIZOEN EN OOGSTAANDEEL

Het oogstseizoen begint gemiddeld genomen half april en duurt gemiddeld 40 weken.

Met 1 oogstaandeel kun je  gemiddeld 4 porties groente per week oogsten.

In het begin is de variatie gering en kun je maar 1 of 2 porties per week oogsten. Naarmate het seizoen vordert wordt de variatie steeds groter en kun je op het hoogtepunt wel 7 porties per week oogsten. 

 

Aan het begin van het kalenderjaar (tussen januari en maart) koop je een oogstaandeel.

 

De tuinder stuurt regelmatig een oogstbericht rond, hierin staat precies wat geoogst kan worden en hoeveel een portie is.

 

 


PRoefaandeel

Mocht je het oogstaandeel willen proberen dan kan je een proefaandeel kopen. Met een proefaandeel kan je vier weken lang proberen of het zelfoogsten je bevalt. Daarna kan je overgaan naar een oogstaandeel.

STRIPPENKAART

Je kunt ook kiezen voor een 10- of 20-strippenkaart. Elke strip is 1 portie groente.

 

 


Wat is eigenlijk een portie?

Dat hangt van twee factoren af:

1. De totaal beschikbare hoeveelheid van een groente. Bij schaarste zijn de porties klein, bij overvloed groot.

2. Over wat voor soort groente gaat het?

Als het over “losse” groente (zoals boontjes en wortels)  gaat is een portie 250 gram. Bij de sluitkolen en de kropgroente is deen portie 1 stuk.

En hoe weet ik wat ik mag nemen?

Op de nieuwsbrief staat een oogstbericht en daarop staat wat en hoeveel en op welke wijze er geoogst moet worden.

 

 

Wil je meer informatie of wil je aandeelhouder worden? Ga naar contact en wij helpen je graag verder!