Schooltuintjes

Buitenlokalen zou je ze kunnen noemen. Leren beperkt zich niet tot een klaslokaal, een digibord of een boek. Midden in de natuur zijn veel vaardigheden te leren en ligt kennis vaak letterlijk voor het oprapen!

 

In een schooltuin maken leerlingen op een eigen niveau en tempo kennis met de natuur en met ons voedsel. Ze leren stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar een bak zand is met wat mooie planten erin, maar een levend geheel. Dat alle beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Zonder regenwormen geen losse grond waar de plantenwortels zo van houden en zonder bij geen pompoen!

 

Schooltuinwerk is een praktijkgerichte vorm van onderwijs waarin de kerndoelen van het natuuronderwijs aan bod komen (zie kerndoelen). Het vervangt delen van het reguliere natuuronderwijs. Ook andere disciplines kunnen goed in het schooltuinwerk ingebed worden.

 

Ook in 2020 komt groep 5 van de Carolusschool weer tuinieren. Op het terrein van zorgboerderij De Bossewaard in Cothen hebben alle leerlingen een eigen tuintje. Zij komen om de week tuinieren.

 

Wil je meer informatie of wil je met je klas ook komen tuinieren? Ga naar contact en wij helpen je graag verder!